image-1 image-2 image-3 image-4

El passat dissabte ens vam reunir tots a l’esplai per celebrar junts la festa de Don Bosco. I no només hi vam estar els de sempre, sinó que era un dia on van poder venir tots els amics que volguessin!

A més, vam compartir la tarda amb nens i monitors de l’Esplai Cargol i vam poder aprendre tots de tots moltes coses noves.

Així, entre velles i noves amistats vam entrar tots el teatre per conèixer el repte al què ens enfrontàvem: alguns dels presents no coneixien Don Bosco ni la seva obra. No obstant, teníem una manera entretinguda i divertida de saber més sobre ell. Al pati s’havien anat perdent algunes pistes sobre la vida de Don Bosco i sobre qui era i què feia. I de quina manera podíem aconseguir-les? Superant entre tots les diferents proves que ens anéssim trobant pel camí.

En aquell moment, doncs, ens vam dividir en grups on hauríem de treballar conjuntament tant gran i petits i vam sortir a donar-ho tot. Aconseguir creuar el difícil slackline, disfressar algú del nostre grup amb el major número de peces possible, jugar al furor de manera diferent i divertida... no hi va haver cap prova que se’ns pogués resistir! Ni tan sols els forners, que ens volien atrapar perquè deien que els havíem robat el pa van aconseguir impedir que no superéssim la seva prova!

Tots junts ens ajudàvem, uns arribàvem on no podien arribar als nostres companys, i després eren els altres els que ens guiaven quan anàvem amb els ulls embenats. Entre les diferents proves, encara sense saber tot el que havíem pogut recopilar de Don Bosco, ja havíem complert algunes de les seves motivacions: ens havíem esforçat i havíem cooperat per aconseguir un objectiu comú.

Un cop vam acabar de superar i participar en les diferents activitats que hi havia pel pati, ens vam tornar a reunir tots al teatre. Cada grup havia aconseguit reunir les peces d’una pista que ens apropava una mica més a l’essència de Don Bosco. I com que a l’esplai ens agrada aprendre i compartir, un portaveu de cada grup va sortir per ensenyar el que havia trobat el seu grup. Entre totes les pistes i troballes, tots vam saber una mica més sobre Don Bosco i la seva història. Els que ja la coneixíem vam profunditzar encara més, i els que no el coneixíem vam saber qui era i quin era el seu somni amb els joves.

Després de tot això, ja cansat i famolencs, ens vam disposar com cada tarda a berenar tots junts. Però aquell dia era encara més especial; i no només perquè fóssim molts més que de costum, sinó perquè se’ns van unir també els pares per fer una gran xocolatada en honor a Don Bosco! Així, entre riures, xerrades, disbauxa i molta, molta xocolata, vam marxar a casa amb la sensació d’haver après, i d’haver-ho fet divertint-nos com mai.

 
 
 
 

Accés privat

Últims Posts

Festa Don Bosco 2019

El passat dissabte ens vam reunir tots a l’esplai per celebrar junts la festa de Don Bosco. I no només hi vam estar els de sempre, sinó que era un dia on van poder venir tots els amics que volguessin!

Festa Inici 2018

Amb les piles carregades de tota la disbauxa de l’estiu arribàvem aquest dissabte amb ganes de començar l’esplai de la millor manera possible. Retrobaments, nous companys i monitors, cares d’alegria, jocs i carreres eren només algunes de les coses que es podien observar a l’inici de la tarda. Encara no s’havia començat l’activitat i ja es palpaven les ganes de jugar.

Coco - Carnestoltes 2018

L'altre dissabte vam fer un viatge a un altre món, vam anar al món dels morts. En entrar ens esperaven els tiets del Miguel per a poder certificar que podíem passar, i ja allà dins trobàvem a tota la resta de morts i a Miguel, un nen mexicà que s'ha colat al món dels morts i que ha d'intentar tornar al món dels vius, 

Festa de Don Bosco 2018

Si bé és cert que al nostre esplai podem pressumir que ens agrada la festa i la disbauxa, encara ens agrada més si la celebració és per algun motiu important! I què hi ha per nosaltres més especial que poder celebrar tots junts el dia de Sant Joan Bosco? 

Charlie i la Fábrica de xocolata - Colònies novembre 2017

Ha passat ja una setmana, però encara tenim molt presents les colònies que vam viure fa uns dies. Van ser dos dies plens d’alegria en els que vam poder gaudir de les activitats compartint entre tots (des dels infants fins als monitors) riures, abraçades i moments de tots colors! Van ser dos dies en el que tots vam poder i aconseguir fer grup, deixant de banda les nostres diferències per aprofitar al màxim tot allò que ens uneix.

Esplai Arrels

Centre Juvenil Salesians Sant Boi

  • C\ Salvador Allende, 6
  • Sant Boi de Llobregat
  • Tel: 936 543 007
  • Correu-E: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.