Si bé és cert que al nostre esplai podem pressumir que ens agrada la festa i la disbauxa, encara ens agrada més si la celebració és per algun motiu important! I què hi ha per nosaltres més especial que poder celebrar tots junts el dia de Sant Joan Bosco? 

Per això, el dissabte 27 vam convidar amics, famílies i tots els membres de l’Obra Salesiana de Sant Boi que volguessin venir a la festa de Don Bosco. I com la vam gaudir!

Tot es va remuntar als inicis de Don Bosco, coneixent una mica més la seva història i la seva passió per ajudar els joves. Tothom té somnis i lluita per acomplir-los. Així que quin millor exemple de superació que el moment en que el nostre patró no es va donar per vençut fins que, malgrat totes les dificultat, va aconseguir trobar un lloc de reunió pels seu joves.

Però no creieu que mentre seguíem la història ens estàvem tots parats. Entre escena i escena gaudíem com volíem de tots els jocs que teníem repartits pel pati i les instal·lacions! Pels més petits hi havia activitats de tots colors: des de curses de sacs amb objectius fins a balls i animació, passant també per altres com “protegeix el teu gratacels”, el mocador, acrosport, futbol, arrencacues o Kän Tëm Pó.

I els joves de la ESO no es van poder avorrir tampoc: van jugar a la bandera de Sant Vi en tres súper rondes de 20 minuts. Tots junts, amb companys i monitors, van saber competir de manera sana per gaudir de la companyia i de l’espai durant tota la tarda.

Això sí, cada 20 minuts al llarg de tota la tarda ens tornàvem a reunir tots junts (grans i petits, monitors i joves, de qualsevol àmbit de l’obra) per seguir de prop la història de Don Bosco. Al cap de moltes rialles, moltes reflexions i molt córrer, va arribar el moment d’omplir la panxa.

Tots al porxo, vam compartir una gran xocolatada que va endolçar encara més una festa tant important per nosaltres. Xerrant i jugant va arribar el moment de marxar cadascú cap a casa seva, però tots amb un bon record de la tarda i amb la sensació que lluitant pel que volem podem arribar molt lluny.

Però no va acabar aquí la festa a l’Arrels, encara quedava una gran vetllada amb Espai Jove! A l’hora de sempre van reunir-nos tots al teatre per conèixer l’activitat i les proves que hauríem de superar. Un nou homenatge a la tasca de Don Bosco on vam haver de posar-nos en la pell de tots aquells joves que es disposaven a sortir del carrer i aconseguir un ofici.

Voltant per una zona delimitada del barri vam anar buscant oficis, a partir de codis QR, amb els que aconseguir ascendir i ajudar als companys per tal de poder guanyar el joc. Un sol equip, tot espai jove jugant per un mateix objectiu: tots guanyàvem perquè, si un perdia, perdíem tots. I així entre passeigs, xerrades, recerces i disbauxa tots vam aconseguir superar els reptes i arribar on volíem. Com el que volia Don Bosco pels seus joves.

Després d’haver fet gana amb l’activitat, vam reunir-nos tots de nou al porxo per sopar amb entrepans i pica-pica i fer petar la xerrada. Després, vam recollir entre tots i vam marxar cap a casa amb un molt bon gust per tot el que havíem fet.