L'altre dissabte vam fer un viatge a un altre món, vam anar al món dels morts. En entrar ens esperaven els tiets del Miguel per a poder certificar que podíem passar, i ja allà dins trobàvem a tota la resta de morts i a Miguel, un nen mexicà que s'ha colat al món dels morts i que ha d'intentar tornar al món dels vius, 

però per això li han d'ajudar els seus familiars, però ells estan enfadats amb ell, ja que ell vol ser músic i a ells no els hi agrada la música, ja que diuen que va portar desgràcies familiars.

Així que al món dels morts es va fer un concurs de talents per equips, i en Miguel es volia presentar però només podia participar si els seus familiars feien equip amb ell, cosa que finalment va fer. Primer es va fer una prova de pintura, on tots els grups van demostrar que podien ser uns pintors exquisits, mentre que a l'equip de Miguel només va participar ell i no li va quedar massa bé el dibuix. La resta de grups, animaven als familiars de Miguel perquè li donessin una mà, i això comença a tenir efecte a partir de la segona prova, una prova d'actuació, on tothom va demostrar que té aptituds per a ser un gran actor o actriu, i fins i tot, a l'equip de Miguel, ell i la seva tieta van fer una gran actuació, però que no va ser suficient per guanyar a causa de l'alt nivell de la resta d'equips i per la nul·la participació dels altres dos tiets.

Això va canviar a la tercera prova, una prova de ball, on un dels tiets de Miguel es va animar i també va ballar, deixant sol a l'altre tiet que encara no volia participar; però malgrat l'esforç del Miguel i dels seus familiars, no van aconseguir guanyar, ja que tenim un autèntic cos de ball a dins de l'Esplai! Després de veure que pot ser bo competir tots junts, l'últim familiar del Miguel es va unir, i la següent prova les van fer tots junts, això va sorprendre la resta de grups, ja que ells des d'un principi havien treballat en equip i havien aconseguit fer grans proves. La penúltima prova anava de fer tasques, i quin gran treball que van fer tots els equips! Tant va ser així, que el premi d'aquesta prova va estar molt disputat i molt equilibrat entre tots els equips, ja que ho havien fet tots genial.

L'última prova va ser de cantar una cançó, aquesta era l'especialitat de Miguel, i els seus familiars van col·laborar perquè pogués guanyar aquesta prova, i sense cap dubte, ho van fer! Malgrat que la resta d'equips van fer una competència ferotge. Però Miguel, després de veure com de bé ho havien fet la resta d'equips, va decidir compartir el premi amb tots, i va dir que volia fer més coses amb les seves famílies, volia iniciar tradicions, i va demanar a tothom que escrivís una tradició que realitza amb els seus familiars en una garlanda, i en acabar vam decorar l'escenari amb totes elles. Per finalitzar vam berenar tots junts, celebrant que a l'Esplai també són una família i que berenar tots junts és una de les nostres tradicions!