El passat dissabte van reunir-se els més grans dels diferents esplais de la Federeació de Centres Juvenils Don Bosco a Sabadell per gaudir d’una increïble Fedefesta Divergent, juntament amb els seus monitors.

Al llarg d’un dia ple de dinamisme i emocions van anar fent diferents activitats que intentaven situar a tots els joves en una de les cinc faccions possibles: abnegació, gosadia, veritat, erudició i cordialitat.

En un primer moment, pels joves tot van ser cares noves, sobretot dels que participaven a la festa per primer any, i efusius retrobaments amb amics d’altres esplais als que feien temps que no veien. Després d’una estona de posar-se al dia, va començar l’acció: els joves es van dividir en diferents grups i van estar tot el matí fent diferents activitats (entre elles el mocador, el Hagi-Hagi, el Football Flag, la Torre, el “tot s’hi val”, el mata-globus, futbol i bàsquet) que els van permetre conèixer-se millor i treballar en equip aprofitant les diferents qualitats de cadascun d’ells.

Després dels moments inicials de coneixença i disbauxa, van parar per dinar i poder descansar de tot el sarau del matí. No obstant, tant joves com monitors volien molt més, i l’acció no va trigar en arribar de nou: s’havia comès un assassinat, i tots els grups havien d’investigar per aconseguir desxifrar qui havia estat l’assassí, amb quina arma havia comès el crim i on s’havia realitzar. Un altre cop amb els mateixos grups del matí, tots es van posar a treballar de valent per poder anar superant les diverses proves del Cluedo, que es trobaven repartides per diversos punts de l’escola i els seus voltants, i rebre pistes sobre el que havia passat. A mida que anaven avançant, tots els equips van acabar arribant a les seves conclusions. I quan, finalment, va arribar l’hora de debatre-ho, es va aconseguir aclarir l’assassinat.

Un cop resolt el crim, i després d’una estona per berenar i compartir tot el que havien viscut en el que portaven de tarda, ja havia quedat clar que tots els joves tenien les ganes i les capacitats suficients per entrar en una de les faccions. Llavors només quedava saber a quina, i això és el que van fer durant el que quedava de tarda. Es van fer cinc grups per tal de poder anar passant per les proves de les diverses faccions. Tot els joves van acabar superant -amb més o menys esforç- les diferents activitats, i això demostra que, tot i que tothom destaca en algun àmbit concret, amb esforç i dedicació es pot aconseguir allò que es proposi.

En acabar, sempre amb ganes de més però satisfets d’haver gaudit d’un gran dia, van quedar clares dues coses: ningú s’ha de deixar enquadrar en una facció que limiti tot allò que pot aconseguir, i si es treballa en equip i cadascú aporta les seves millors qualitats es pot arribar molt més lluny.

Finalment, va arribar l’hora d’explicar allò que s’havien quedat amb ganes de dir i d’acomiadar-se de tots els companys amb els que havien conviscut durant un dia intens i, sobretot, divertit. Tant joves com monitors van omplir els autocars de tornada amb una bona experiència més per explicar a tots aquells que no hi van ser.

Últims Posts

Festa Don Bosco 2019

El passat dissabte ens vam reunir tots a l’esplai per celebrar junts la festa de Don Bosco. I no només hi vam estar els de sempre, sinó que era un dia on van poder venir tots els amics que volguessin!

Festa Inici 2018

Amb les piles carregades de tota la disbauxa de l’estiu arribàvem aquest dissabte amb ganes de començar l’esplai de la millor manera possible. Retrobaments, nous companys i monitors, cares d’alegria, jocs i carreres eren només algunes de les coses que es podien observar a l’inici de la tarda. Encara no s’havia començat l’activitat i ja es palpaven les ganes de jugar.

Coco - Carnestoltes 2018

L'altre dissabte vam fer un viatge a un altre món, vam anar al món dels morts. En entrar ens esperaven els tiets del Miguel per a poder certificar que podíem passar, i ja allà dins trobàvem a tota la resta de morts i a Miguel, un nen mexicà que s'ha colat al món dels morts i que ha d'intentar tornar al món dels vius, 

Festa de Don Bosco 2018

Si bé és cert que al nostre esplai podem pressumir que ens agrada la festa i la disbauxa, encara ens agrada més si la celebració és per algun motiu important! I què hi ha per nosaltres més especial que poder celebrar tots junts el dia de Sant Joan Bosco? 

Charlie i la Fábrica de xocolata - Colònies novembre 2017

Ha passat ja una setmana, però encara tenim molt presents les colònies que vam viure fa uns dies. Van ser dos dies plens d’alegria en els que vam poder gaudir de les activitats compartint entre tots (des dels infants fins als monitors) riures, abraçades i moments de tots colors! Van ser dos dies en el que tots vam poder i aconseguir fer grup, deixant de banda les nostres diferències per aprofitar al màxim tot allò que ens uneix.