El passat cap de setmana vam tornar a reunir-nos tots junts per celebrar una coneguda festa com és la Castanyada. No podíem deixar d’aprofitar un dels nostres dissabtes per muntar una festa com només nosaltres sabem fer: gaudint de la companyia i treballant de valent per acabar compartint tots els millors moments de la tarda.

I és que la tarda va començar com cada dissabte: després d’uns moments d’acollida on tots ens preparàvem sense saber ben bé que ens esperaria la tarda vam poder parar-nos a pensar en tot i amb tots durant les bones tardes. Però aquell dia era una mica diferent: sí que sabíem més o menys el que hauríem de fer. Perquè les tradicions que van bé no tenen perquè canviar, i ja portem molts anys preparant castanyes i panellets en aquest dia tant especial!

Per tant, després d’aquests moments de disbauxa (però també de reflexió) amb tot l’Esplai vam anar amb les nostres respectives seccions amb les idees clares del que havíem de fer. Encara que sí que hi havia una novetat. Com que aquest any som molts els que ens trobem per gaudir de les tardes de dissabte necessitaríem més mans per fer panellets. I així ho vam fer: Adolescents es va afegir a Petits, Mitjans i Grans per fer panellets i aconseguir tenir-los a punt per l’hora de berenar, mentre que Joves va posar-se en marxa per coure les castanyes i preparar les paperines de castanyes amb les que tots volíem acompanyar els panellets.

I així es va fer: entre jocs, riures, xerrades, música i molt més, cada secció va aconseguir tenir-ho tot llest. No us imagineu la bona pinta que tenien les paperines i els panellets (d’ametlla, cirera i coco)! I llavors va arribar l’hora de berenar, on tots junts va gaudir dels resultat de l’esforç i el treball de la tarda mentre podíem xerrar amb companys i amics, nens i monitors, de tot el que volguéssim.